MTBC@Bekkevoort

MTBC@Bekkevoort

Karting + TT Scherpenheuvel 27/11/2011

ToertochtenPosted by Nazgul 17 Jan, 2012 20:03:07

Lang geleden weeral, dus komen we maar meteen op de proppen met dubbel sportief nieuws.

Op zaterdagavond werd immers het clubkampioenschap karting gehouden bij de Extreme Kart in Herselt. Het werd een leuk, spannend en incidentrijk (spookrijder) spektakel met volgend eindresultaat:

- Goud: Cossiekiller (aka Gino ofwel Kartkiller)
- Zilver: Bert
- Brons: Bjorn

Uw verslaggever tekende nog protest aan wegens gesaboteerde motor, maar die klacht werd door de uiterst strenge jury verworpen. Desondanks behaalde ik toch een knappe vierde plaats, net naast het podium dus (dat er slechts vier racende clubleden waren doet hier weinig ter zake). Het was in ieder geval een zeer geslaagde avond.

Dan maar terug naar ons vertrouwd terrein, het mountainbiken.

Na de leuke zaterdagavond was de zin om zondagochtend vroeg op te staan allerminst aanwezig. De drang naar het après-OB-festijn (+ aangekondigde traktatie van Geoffe) kregen me toch zover om af te zakken naar Den Egger in Scherpenheuvel. Dat was dit jaar immers de startplaats van de toertocht ingericht door MTBC Messelbroek.

Rond iets voor half negen arriveerde ik met de Tompie-tuut-tuut in Scharphill-City. Enkele minuten later botste ik in mijn zoektocht naar de inschrijvingstafel op drie collega-groenhemden, nl. Gino, Bert & Lieve. Na een bijna frontale aanrijding met enkele tegenliggers (ditmaal waren wij de spookrijders), en een zeer vlotte inschrijving, gingen we rond twintig voor negen van start. Ons viertal besloot al snel dat de middellange afstand wel zou volstaan vandaag.

Vanuit Scherpenheuvel ging het in gestrekte draf richting Zichemse Maagdentoren. Van daaruit volgden we de Demer richting Testelt, en werd het tempo serieus de hoogte in gejaagd. Bij de spooroverweg in Testelt werd duidelijk wie “de durver”, “de volger” en de twee “grijze schaapjes” van ons viertal waren. De twee grijze schaapjes verloren daar in elk geval een vijftal minuten op de durver en de volger. (wegens eventuele gerechtelijke vervolging gaan we hier niet verder op in)

We zouden elkaar terugzien in het Testeltse gehucht “Ter Hoeve”. Gino had daar immers ook al de bandenkiller uitgehangen, toch echt ne gevaarlijke kerel eigenlijk. Tot mijn grote, maar blijde, verbazing kwamen we op dat punt ook Pascal en (een raar ogende) Steven tegen. Met z’n zessen reden we dus verder richting Rode Berg. Daar ging het goed op en af en besloot Bert om zijn duivels te ontbinden, met een zwoegende Tompie in z’n wiel.

De bevoorrading aan basisschool ’t Steltje (daar waar Tompie vele jaartjes achter de meisjes aan gelopen heeft) kwam dus perfect op tijd om even te bekomen. Na de soep, koek en banaan (wat een combinatie eigenlijk) werd er koers gezet richting “de mast van Testelt”. Na een kort maar krachtig klimmetje kregen we nog het mooie afdalingkje naar de spoorweg toe voor de wielen geschoven.

Op weg richting Messelbroek lieten we de Demer letterlijk rechts liggen, en vervolgden we de 25km-route. Via Keiberg/Zichem kwamen we al vrij snel aan het laatste, maar door de felle tegenwind misschien wel zwaarste stukje van deze tocht: het dwars door het openveld-stuk richting Diestersteenweg. Hier speelde Lieven voor supersterke meesterknecht door ons mooi op sleeptouw te nemen, sterk nummer!

Net voor de aankomst kwamen we nog junior Van Der Weyden tegen, die samen met zijne peter en vaderlief onderweg was. Acht clubleden geteld dus, en misschien waren er zelfs meer?

Terwijl Elias, Patrick en Tompie de auto opzochten, mochten Bert, Lieven, Gino, Steven & Pascal zich nog eens goed uitleven in een gevecht tegen de wind op weg naar den OB. Steven en Pascal kwamen onderweg zelfs blijkbaar nog in aanvaring met een agressieve autobestuurder.

Een uitgebreide après-ervaring later was het weer tijd om huiswaarts te keren. Het was zeker geen onvergetelijke tocht, maar het samenzijn (en ’t daarbijhorende gezever) maakte er toch weer een fijne zondagvoormiddag van!