MTBC@Bekkevoort

MTBC@Bekkevoort

TT Deurne 01/05/2011

ToertochtenPosted by Nazgul 17 Jan, 2012 20:02:12

Aan keuze geen gebrek op deze Dag van de Arbeid:
- de tv-uitzending omtrent de zaligverklaring van Paus Johannes Paulus II;
- de opening van het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel;
- de zondagochtend-eucharistieviering in Baal-Dorp;
- de 16e Bike fun toertocht met start aan het heilige voetbalveld te Deurne.

Voor de gelovige groenhemden onder ons was dit een uiterst moeilijke keuze, maar uiteindelijk kozen maar liefst 13 apostelen om naar Deurne af te zakken.
Ikzelf achtervolgde de pausmobiel van Patrick & Elias tot in Deurne, en onderweg flitsten we de heilige drievuldigheid Steven, Tim & Pascal op hun fietsjes voorbij. Ginder aangekomen bleek dat Chayenn en haar hemelse vader Philip reeds aan hun tocht begonnen waren. Verder tekenden ook Lieven, Bert, Born, Gino (+ kameraad Bart) present.

De inschrijving verliep voor de meeste onder ons bijzonder vlot. Bert en mezelf beleefden een primeur nadat bleek dat we voor het eerst in ons leven de snelste rij gekozen hadden. Even werden we hierbij als Judassen aanzien, maar dit geheel onterecht.

Na wat traditioneel zondagochtend-gezever gingen we onder een stralend blauwe hemel van start. Teveel gezever blijkbaar want reeds bij de eerste afslag werd de pijl te laat opgemerkt, iets wat nog vaker zou gebeuren tijdens deze tocht.
Ook de eerste splitsing kwam er al vrij snel aan, en dus waren dappere krijger Elias & vaderlief Patrick de eersten die de groene processie verlieten. Ook snelheidsduivel Bert was al vrij snel uit ons zicht verdwenen, hij ging solo op pad voor de langste afstand (65km).

Ik dacht dat het tempo in het inmiddels uitgedunde groepje nog vrij hoog lag, maar als ik sommige mede-bikers zag voorbij zoeven – kreeg ik soms toch mijn bedenkingen hierbij. Ons groepje bleef ondertussen maar uitdunnen (tandwiel-problemen Born, keuze andere afstanden), en zelf begon ik last te krijgen van mijn heidense knie.

Net na de passage van de Wallen rond Diest een moment van opflakkering bij het zien van dappere krijgster Chayenn & haar persoonlijke assistenten Philip & Lieven. Het was knap om zien hoe Chayenn genoot van deze rit en bovendien was ze blijkbaar op elke klim opgereden (papa natuurlijk ook zo “fier als ne gieter”).

Geen gebroken brood en bekers wijn (jammer genoeg) aan de bevoorrading, maar wel voldoende drank & etenswaren om terug op krachten te komen. Inmiddels was de groene brigade grotendeels terug samengekomen, en konden we dus met z’n allen terug op pad gaan voor het resterende deel van de tocht.

Helaas pindakaas, bij het opspringen na de bevoorrading merkte ik dadelijk dat ik met “nen platten” zat. Even probeerde ik nog de ongelovige Thomas te spelen (misschien waren het toch de beentjes, want we zaten dadelijk op een stevige klim), maar niet dus…
Gelukkig was barmhartige Samaritaan Born in de buurt (zelf dus ook regelmatig vloekend op zijn tandwielen), en bleef hij wachten terwijl ik (al klungelend) mijn binnenband aan het vervangen was.

We kozen er dan maar voor om zo snel mogelijk koers te zetten richting heilige tapkraan, en dat kostte mij eerlijk gezegd nog enorm veel moeite (knie, beentjes, half opgepompte achterband).

Het slot van deze zondagvoormiddag verliep een pak eenvoudiger. Gewoon een pak bonnetjes kopen, uw voeten onder tafel placeren, van hemels gerstennat genieten en… zeveren (weeral)!
Nog even opschudding toen broeder Steven zijn gerstennat wel iets te hevig wou binnengieten (en hierdoor enorm “braggelde”), maar uiteindelijk nam ik vredig afscheid & keerde voldaan huiswaarts.

Toch weer een leuke zondagvoormiddag achter de kiezen, die een mooi plaatsje verdient in de Megabikers-bijbel.