MTBC@Bekkevoort

MTBC@Bekkevoort

TT Rotselaar 21/11/2010

ToertochtenPosted by Nazgul 17 Jan, 2012 19:58:50

Na het verzopen wapenstilstand-weekend, waarin vele fietsen op stal bleven, was het terug tijd voor een voormiddagje MTB-plezier. Op zaterdag waren er reeds enkele Megabikers de beentjes gaan strekken in Paal, en deze zondagvoormiddag zou de omgeving van Rotselaar het strijdtoneel vormen.

Tijdens mijn warming-up baankilometertjes onderweg richting het meer van Rotselaar werd al meteen duidelijk dat de rechterknie nog steeds niet de oude is. Vooral de lokroep naar een uitgebreide après-bike in sporthal “De Meander” deden me besluiten om toch maar niet dadelijk terug huiswaarts te keren.

In volgorde van verschijning tekende volgende drinkebroeders eveneens present: Philip, Geoffe, Patrick en Elias. Met dit weliswaar klein, maar ultrafijn groepje gingen we dus van start. Ons toptalent in wording Elias nam de eerste kilometers volledig voor zijn rekening, zodat de 4 grotere kinderen keuvelend in het wiel konden hangen. Nadat senior en junior de splitsing van de kidstour namen, bleven we dus met drie roodhemdjes over.

Ondanks de regen van de afgelopen tijd, was hier tot onze verbazing amper iets van te merken onderweg. De al bij al goede ondergrond, de vlakke aanloop, en de rustige startsnelheid zouden normaal gezien ideaal moeten geweest zijn voor mijn ongetrainde beentjes, maar niets bleek minder waar. Bij het minste hellingkje of lichte versnelling zag ik de kont van m’n twee metgezellen steeds kleiner en kleiner worden & was het puffen geblazen.

Aan de splitsing was de keuze voor de kortere route (28km) dus snel gemaakt. Philip zou mij hierbij verder vergezellen aangezien hij tijdig moest thuis zijn om zijn tenniskampioene te gaan aanmoedigen. Geoffe staat bekend als kilometervreter, dus hij ging natuurlijk voor de volle pot vandaag.

De bevoorrading bevond zich gewoontegetrouw onderaan de Middelberg in Wezemaal. Net voor we aan de lunch mochten beginnen, was het nog wel eventjes zwoegend genieten op een vrij stevige klim. En ook de technische kwaliteiten mochten even geshowd worden tijdens twee modderige afdalingen.

De bevoorrading zelf was overigens perfect in orde gebracht door de Rotselaarse mountainbikevrienden. Keuze genoeg, en daarbovenop nog een lekker soepke bij deze koudere temperaturen: meer moet dat niet zijn.

Om zeker tijdig terug binnen te zijn, opteerden we om vanaf de bevoorrading toch ook maar de kidstour te volgen. Na wat verkeerd rijden in het gezelschap van nen “Ollander”, en na een gratis cursus aquariumtechnieken door dierenvriend Philip, kwamen we dus (na 25km) al rond half elf terug toe aan de sporthal.

De ruime sporthal was dus nog vrij leeg, zodat we tafelnummer 1 op ons palmares konden schrijven.
Algauw schoven ook Patrick en Elias (al gewassen en gestreken) ook hun beentjes onder de tafel.
Een dik uurtje later (Philip had de plaats van delict toen al eventjes verlaten) kwam ook Geoffe zijn dorst lessen. Blijkbaar had zijn bar-end onderweg nog een gevecht verloren met een omheining.

De eindeloze tombola-trekking leverde niets op, maar zoals we allen weten: ongeluk in het spel, is geluk in de liefde (kuch, kuch, ahum, ahuuum).

Na een helse zoektocht naar m’n fiets in de bewaakte fietsenstalling (ze hadden hem verzet, dus ’t lag niet helemaal aan de pintjes) was het dus weer tijd geworden om de terugrit aan te vatten. Wonder boven wonder was de kniepijn bijna verdwenen tijdens deze reuze-slalom huiswaarts, hééééél bizar…

Enfin, beetje gefietst & een beetje sociaal gedaan dus zeker weer een prima zondagvoormiddag achter de kiezen.

Tompie