MTBC@Bekkevoort

MTBC@Bekkevoort

TT Schaffen 21/2/2010

ToertochtenPosted by Nazgul 17 Jan, 2012 19:50:24

Gezien een groot deel van de Megabikers aan sluiktrainingen op de weg doet en ik tijdig moest thuis zijn, zondag besloten om toch maar met de wagen en niet met de fiets naar de TT te Schaffen te rijden. Rond 8u02 passeerde ik bij Xaveer waar geen enkele Megabiker te bespeuren was.

Eenmaal aangekomen te Schaffen werden we via een modderweggetje naar de parking begeleid. Toen ik vertrok dacht ik nog dat het na de TT moeilijk ging worden om er weg te geraken want de staat van de modderpaadje beterde er niet op.

Bij de inschrijving was er meer volk dan verwacht en met veel goesting vertrok ik voor de 50km. Een paar km onderweg merkte ik dat het zeker geen topdag ging worden, met koorts en een verkoudheid blijft een normale mens dan ook in zijn bed liggen. Tegen beter weten in nam ik in ’t begin toch maar telkens de extra luskes van de 50km mee, maar de motor bleef maar in ’t rood gaan en ’t was happen naar adem. Vanaf km 15 maar besloten om het iets rustiger aan te doen en op ’t gemakske de TT uit te rijden. Qua parcours was dit zeker geen hoogstaande TT want hoe verder we vorderden hoe meer er bijna uitsluitende het vaste BLOSO-parcour werd gevolgd.

Net voor de bevoorrading was ’t op een modderhelling gedaan met fietsen vermist het treintje voor mij besliste er een plaatselijke wandeling van te maken.

Eens aan de bevoorrading (met een Aquarius-promoteam en voor de rest meer dan genoeg) onze patron tegengekomen die voor eerst in 2010 zijn zinnen had gezet op de 40 km … “training voor de 1ste mei” . Vanaf de bevoorrading samen met de patron gereden op bijna uitsluitend het vaste BLOSO-parcour. Af en toe nog een bommeke geplaatst als er dan toch eens een schoon stukske in het parcours zat.

Terug bij de aankomst beslisten we het afspuiten te laten voor wat het was en ons te goed te doen aan een donkere Tongerlo. Eens die binnen was, het fietske gaan halen in de bewaakte fieststalling en terug naar de wagen. Daar bleek dat de voorzitter maar enkele wagens van mij af stond op de parking en we elkaar dus net gemist hadden bij ’t vertrek.

Conclusie: weer content dat we nog eens op de fiets zaten (zij het wel met een kloten verkouwdheid) maar om volgend jaar terug te keren??? Als er volgend jaar iets anders in de buurt is, ga ik daar op af.